karelly travel

Gecia de Paste

Perioada circuit: 11.04 - 20.04
Destinatie: Skopje - Meteora - Zakhyntos - Atena - Skiatos - Salonic
Durata: 9 nopti
Masa: Demipensiune
Transport: Autocar

Gecia de Paste


Servicii incluse:
  transport cu autocar modern cu scaune rabatabile si aer condiţionat (fără ziua a 7-a), cu toate taxele de drum şi parcări incluse;
·         9 nopţi cazare cu mic dejun  la hoteluri de 2-3*;
·         7 cine
·         asistenţă turistică pe traseu din partea unui însotitor de grup din România si ghid local o jumătate de zi la Atena.
·         Croaziera Skiatos
·         Croaziera Zakintos


Servicii neincluse:
·         asigurare medicală de sănătate si asigurare Storno (obligatorii, dar se pot încheia la orice companie de asigurări), aproximativ 46 lei pe pachet;
·         eventuale costuri de transport local în ziua 7;
·         biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea (preturile indicate sunt orientative):
-Mănăstirea Marele Meteor: 3 Euro
-Oracolul din Delfi: 6 Euro (3 redus) sau împreună cu muzeul 9 Euro (5 redus)
-Siturile de la Olympya – 6 Euro (3 redus); Mycene – 8 Euro (4 redus); Epidavros – 6 Euro (3 redus)
-Acropole în Atena:12 Euro (6 redus) (se vizitează cu ghidul local)
-Arbanasi: 3 Euro
 


Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.
 
Notă:
La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferenta cu minim 21 de zile înainte de plecare.
Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.


Detalii plecare:
Ziua 1 (Sâmbătă, 11 aprilie 2015): Baia Mare – Belgrad (550 km)
            Plecare la 5 dimineata din Baia Mare sau la 6 din Satu Mare (Catedrala Romano- Catolica) pe ruta Satu Mare – Timisoara – Belgrad. Sosire în Belgrad spre amiază. Dupăamiază vizităm cetatea Belgrad aflată la confluenta râului Sava cu Dunărea. Prima mentionare a asezării datează din secolul 3 I.C. Se spune că mormântul lui Attila Hunul este sub cetatea Belgrad, iar o certitudine este faptul că Iancu de Hunedoara i-a oprit în 1456 pe otomanii condusi de Mehmed al II-lea Cuceritorul să înainteze spre vest. Slujba de înviere la Biserica Sf. Sava, cea mai mare din Balcani si între primele 10 ca mărime din lume. Cazare în Belgrad (Serbia) la hotel 3*.
 
Ziua 2 (Duminică, 12 aprilie 2015): Belgrad – Skopjie – Katerini (725 km)
            După micul dejun plecăm spre Grecia, iar prima oprire va fi în Skopjie, capitala Fostei Republici Yugoslave a Macedoniei. Vom vedea aici fortăreata Kale, podul de piatră peste râul Vardar, ca si statuia lui Justinian cel Mare al Constantinopolului și a Maicii Tereza, ambii născuti aici. Cină si cazare în zona Paralia-Katerini la hotel de 3*.
 
Ziua 3 (Luni, 13 aprilie 2015): Katerini – Meteora – Delfi – Patras (600 km)
            Mic dejun, apoi plecăm spre Kalambaka, unde vizităm una dintre mănăstirile cunoscute sub numele Meteora, Mănăstirea Marele Meteor, cea mai mare si mai importantă mănăstire dintre cele 6 care mai functionează astăzi la Meteora. Înainte de a ajunge la Meteora vom face o scurtă oprire pe valea Tempi a râului Pinios, la Mănăstirea Sfintei Paraschievi. După ce vizităm Marele Meteor ne oprim la Zindros sau Zervopoulos, centre de comercializare si confectionare a icoanelor si a altor obiecte de cult religios. De aici vom merge să consultăm Oracolul din Delphi, asemeni lui Alexandru Macedon, care a tras-o de păr pe Pythia până când aceasta i-a prezis că nu poate fi învins. Cazare în Patras la hotel de 2-3*.
           
Ziua 4 (Marti, 14 aprilie 2015): Patras – Zakynthos - Pirgos (150 km)
            Mic dejun, apoi plecăm în croazieră spre Zakynthos, unde se vizitează biserica Sf. Dionisos, cele mai frumoase plaje de pe insulă, Grota Albastră si Golfuletul Naufragiului. Cină si cazare în zona Pirgos la hotel de 2-3*.
 
Ziua 5 (Miercuri, 15 aprilie 2015): Pirgos – Olympia – Micene/ Epidavros - Atena (350 km)
            Mic dejun, apoi vizităm Olympia, locul de desfăsurare a Jocurilor Olimpice în antichitate. De aici mergem la Mycene, fondat de Perseu, regatul legendarilor Menelaos, Agamenon si Clytemnestra sau la Epidavros pentru a vedea Sanctuarul lui Asklepios si cel mai bine conservat amfiteatru antic grecesc, initial destinat distrării pacientilor. Trecem canalul Corint si ajungem la Atena. Cină si cazare la hotel de 3* în Atena.
           
Ziua 6 (Joi, 16 aprilie 2015):  Atena – Cap Sounio - Atena (150 km)
           Mic dejun, apoi vizităm cu ghid local (4 – 5 ore) Atena, inclusiv Acropole (inclus ghidajul cu ghid local, nu si biletul de intrare). După amiază deplasare la Cap Sounio, unde admirăm apusul. Cină si cazare la acelasi hotel de 3* în Atena.
 
Ziua 7 (Vineri, 17 aprilie 2015):  Atena
Mic dejun. Program de vizite fără autocar în Piata Omonia – centrul Atenei cu Politehnica si Muzeul de Arheologie, Piata Syntagma  - Parlamentul si Mormântul Soldatului Necunoscut cu schimbarea de gardă, Palatul Prezidential si Stadionul Olimpic. Timp liber pentru plimbare si cumpărături în Atena. Cină si cazare la acelasi hotel de 3* din Atena.
 
Ziua 8 (Sâmbătă 18 aprilie 2015): Atena – Termophile – Volos – Sf Paraschiva - Platamonas (450 km)
            Mic dejun. Oprire la Termophile pentru a vedea bustul lui Leonida – regele Spartei si monumentul bătăliei dintre greci si persi. Croazieră pe Skiatos. Cină si cazare la hotel de 2-3* în zona  Paralia-Katerini.  
           
Ziua 9 (Duminică, 19 aprilie 2015): (675 km)
            Mic dejun. Tur panoramic la Salonic. Scurtă oprire la mănăstirea Rila (Bulgaria). Cazare la hotel de 2-3* la Veliko Tărnovo (Bulgaria).
           
Ziua 10 (Luni,  20 aprilie 2015): (800 km)
            Mic dejun. Vizităm una dintre bisericile vechi din Arbanati, sat care în 1790 avea casele a 17 familii boieresti valahi si în care s-a născut domnitorul Vasile Lupu. Plecare spre casă pe ruta Ruse – Giurgiu – Valea Oltului.


Alte circuite:

Promoveaza:

facebook

Early Booking

early booking

Abonare newsletter

abonare newsletter
Daca doresti sa aflii primul totul despre ultimele oferte, last minute sau reduceri inscriere-te la newsletter:

Parteneri

booking tez tour

Vremea in statiuni

Mamaia
Varna
Budva
Heraklion
Corfu
Antalya
Barcelona
Hurghada
Tunis
Tenerife