karelly travel

Kusadasi Istanbul

Perioada circuit: 21.08 - 29.08
Destinatie: Istanbul - Kusadasi
Durata: 8 nopti
Masa: Demipensiune
Transport: Autocar

Kusadasi Istanbul


Servicii incluse:
Ziua I  Plecare la ora 21.00 din Timisoara, Lugoj,  Caransebes, Severin.  Tranzitarea, Serbiei, Bulgariei.

Ziua II Sosire in Turcia , Parcurgem peninsula Galipolli spre sud, prin locurile celebrelor batalii din primul razboi mondial . Traversam stramtoarea  Dardanele – vechiul Hellespont – prin locul in care Xerxes a trecut spre Grecia, iar apoi Alexandru cel Mare spre Orient .Cazare in  Cannakkale. 
    
Ziua III Mic dejun. Vizita in cetatea Troia, Povestea incepe din uneltirile zeilor , iar apoi cu frumoasa Elena…. Dupa un scurt popas la coliba in care a stat Schliemann in timpul sapaturilor vom porni spre Pergam, pe frumoasa Riviera a Maslinilor. Sosim in orasul Bergama unde putem vizita Asclepionul, vechi templu al medicinei in antichitate. Teatrul, baile, luminatoarele lunare, baile cu plante, Via Tecta, etc. Vedem apoi de la distanta marele teatru din Acropola Pergamului. Dupa un pranz ( optional ) in oras pornim mai departe spre Kusadasi, trecand prin Izmir.Cazare .Cina.

Ziua IV Mic dejun. Timp liber, plaja.

Ziua V Mic dejun.  Optional excursie la Milet, marea cetate ce a dat lumii nu mai putin de 90 de orase colonii pe tarmurile Mediteranei sau genii precum Thales, Anaxagora, Isodoros si altii.. Vedem Teatrul, Termele Faustinei construite in vrmea romanilor , Agora , Calea Sacra ce se intindea spre Didima, marele oracol. Tot spre oracol ne vom indrepta si noi, pentru a vedea locul in care Pithya prorocea viitorul oamenilor din Templul lui Apolo.   Dupa pranz, pornim spre Bodrum, destinatie de vacanta si loc in care Cavalerii Sfantului Ioan de Ierusalim au construit Castelul Petronium.din ruinele Mausoleului din Halicarnas. Retur la Kusadasi.
   
Ziua VI Mic dejun. Plaja.

Ziua VII  Mic dejun. Optional,facem o excursie la  Pamukkale sau “cetatea de bumbac”. Alaturi de fenomenul natural care face ca stanca muntelui sa devina alba datorita izvoarelor calcaroase, se afla marea necropola antica, unde si astazi pot fi vazute mii de morminte. Tot aici , in vechea cetate Hierapolis , vom vedea Teatrul, Agora,Basilica , Plutonium, precum si locul in care a fost martirizat Sf Filip, Retur la Kusadasi.  

Ziua VIII Mic dejun. Timp liber, plaja

Ziua IX Mic dejun. Pornim sa vedem cel mai mare si mai frumos oras al Asiei Minor din vremea romana: Efesul, oras de o uimitoare bogatie materiala si artistica. Vedem Bibloteca lui Celsius, Templul lui Adrian, Odeonul, Poarta lui Hercules, Agorele, Calea Sacra, Calea Curetilor, Marele teatru in care a predicat Aostolul Pavel catre Efesieni , Turnul Inchisorii in care a fost tinut aproape doi ani departe de furia multimii, , Casele Efesienilor bogati, Latrinele Publice, Casa Placerilor ,Zidul lui Lisimach si multe altele…   Apoi, vom urca intr-un loc la spiritului si al pacii depline: In varful muntelui, la casa in care si-a petrecut ultimii ani ai vietii Fecioara Maria alaturi de Sf. Ioan. Dupa ce vom lua apa din Izvorul Sfant, vom trece cu autocarul  pe langa Templului Zeitei Artemis- una din cele sapte minuni ale lumii antice, sip e langa ruinele marii biserici construite de catre Imparatul Iustinian deasupra mormantului Sfantului Ioan.  Ne indreptam apoi  spre Istanbul , capitala a trei mari imperii  Seara ajungem in oras, traversand Bosforul peste marele pod si apoi pe sub Apeductul lui Valens ce functioneaza partial si astazi. Cazare    
Ziua X Mic dejun. Vizitam Moscheia Albastra, Moscheia lui Soliman Magnificul, Sfanta Sofia, Hipodromul, Zidurile Vechiului Bizant, Cornul de Aur , si apoi timp liber pentru croaziera pe Bosfor, cumparaturi in Marele Bazar si in zona comerciala sau vizite la Palatul Topkapi si Cisternele lui Teodosie. Cazare in Istanbul  

Ziua XI Mic dejun. Plecare spre casa. Popas in Edirne pentru a vedea Moscheia Selimye, creatie a marelui arhitect Sinan si bazarul orasului din apropiere. Continuam drumul spre tara. Sosire spre dimineata in tara.


asistenta turistica                                                 
transport cu autocar            
9 cazari  cu mic dejun hotel 3 *            
6 cine


Servicii neincluse:
excursie la, Pamukkale sau Bodrum    35-40 euro/pax 
taxe intrari obiective turistice
asigurarea medicalaDetalii plecare:

Alte circuite:

Promoveaza:

facebook

Early Booking

early booking

Abonare newsletter

abonare newsletter
Daca doresti sa aflii primul totul despre ultimele oferte, last minute sau reduceri inscriere-te la newsletter:

Parteneri

booking tez tour

Vremea in statiuni

Mamaia
Varna
Budva
Heraklion
Corfu
Antalya
Barcelona
Hurghada
Tunis
Tenerife