karelly travel

Medjugorie, Coasta Dalmată și Albania

Perioada circuit: 20.06 - 29.06
Destinatie: Belgrad - Mostar - Medjugorie - Dubrovnik - Kruja - Durres
Durata: 9 nopti
Masa: Demipensiune
Transport: Autocar

Medjugorie, Coasta Dalmată și Albania


Servicii incluse:

            Ziua 1 (Sâmbătă, 20 iunie 2015) : Baia Mare – Belgrad (550 km)

            Plecare la 5 dimineata din Baia Mare sau la 6 din Satu Mare (Catedrala Romano- Catolica) pe ruta Satu Mare – Timișoara – Belgrad. Sosire în Belgrad spre amiază. Dupăamiază vizităm cetatea Belgrad aflată la confluența râului Sava cu Dunărea. Prima mentionare a așezării datează din secolul 3 I.C. Se spune că mormântul lui Attila Hunul este sub cetatea Belgrad, iar o certitudine este faptul că Iancu de Hunedoara i-a oprit în 1456 pe otomanii conduși de Mehmed al II-lea Cuceritorul să înainteze spre vest. Vom vizita Biserica Sf. Sava, cea mai mare din Balcani și între primele 10 ca mărime din lume. O plimbare prin orașul vechi va încheia ziua. Cazare în Belgrad (Serbia) la hotel 3*.

            Ziua 2 (Duminică, 21 iunie 2015): Belgrad – Sarajevo – Mostar – Medjugorie (470 km)

            După micul dejun plecăm spre Bosnia-Herțegovina, iar prima oprire va fi în Sarajevo, capitala țării. Orașul este faimos pentru diversitatea culturală și religioasă, fiind până recent singurul oraș important din Europa care are moschee, sinagogă, biserică ortodoxă și biserică catolică în același perimetru, ceea ce înseamnă că musulmanii, evreii, catolicii și ortodocșii au conviețuit fără probleme timp de veacuri. Din acest motiv orașul este supranumit „Jerusalimul Europei”. Spre seară vom opri laMostar. Podul vechi, construit în piatră în 1566 de către otomani pentru a înlocui unul de lemn, devenit atunci una dintre minunile vremii, a fost inclus pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în 2005. Cină și cazare în Medjugorie (Bosnia-Herțegovina) la Pension Mir sau echivalent.

            Ziua 3 (Luni, 22 iunie 2015): Medjugorie

            Program opțional (gratuit). Inainte de micul dejun vom parcurge Calea Crucii. După micul dejun timp liber pentru plimbare sau reculegere la biserica Sf. Ioan din mica localitate în care Fecioara Maria s-a arătat începând din 24 iunie 1981 în fața a 6 copii. Spre seară vom urca pe colina aparițiilor. Cină și cazare în Medjugorie (Bosnia-Herțegovina) la Pension Mir sau echivalent.

            Ziua 4 (Marți, 23 iunie 2015): Medjugorie – Dubrovnik – Kotor – Tivat/ Budva (225 km)

            După micul dejun plecăm spre Croația și Muntenegru. Prima oprire va fi la Dubrovnik, ale cărui ziduri groase de 6 metri și înalte de 22 au contribuit decisiv la apărarea uneia dintre cele mai bine conservate cetăți medievale din Europa, o barieră de nepătruns în fața piraților și a potențialilor invadatori. La capătul celui mai sudic fiord al Europei ajungem la Kotor, o cetate construită în perioada venețiană. Vedem aici catedrala Sf. Tryphon sau urcăm în partea de sus a cetății pentru o priveliște magnifică a fiordului. Cină și cazare la hotel de 3* în zona Tivat/ Budva (Muntenegru).

Ziua 5 (Miercuri, 24 iunie 2015): Tivat/ Budva - Cetinje – Kruja - Durres (Albania) (250 km)

Mic dejun, apoi vizităm Cetinje, fosta capitală a regatului Muntenegru. Dupăamiază intrăm în Albania, iar prima oprire o facem în orașul medieval Kruja, unde vom vizita bazarul vechi și castelul Skanderberg. Aici Skanderberg, eroul national al Albaniei, a rezistat împreună cu 3000 de soldați, împotriva sultanului Mehmed al II-lea Cuceritorul. Cazare în Durres, cea mai renumită stațiune de pe litoralul albanez. Cină și cazare la hotel de 3* în Durres.

            Zilele 6, 7 și 8 (Joi  – Sâmbătă, 25 – 27 iunie 2015): Durres – Tirana – Kruja – Durres (100 km)

Sejur cu demipensiune pentru baie și plajă în zona Durres. Tot aici putem vedea cel mai mare Amfiteatru Roman din Peninsula Balcanică. Într-una din zile, de la ora 13.00 se vizitează capitala Tirana, unde vom vedea Monumentul lui Skanderberg în piața care-i poartă numele, moscheea Etem Bey, Turnul cu Ceas, Academia de Arte Frumoase și Universitatea. În acea zi luăm cina la un restaurant tradițional din Tirana cu program artistic.

Ziua 9 (Duminică, 28 iunie 2015): Albania – Parcul Național Dormitor (Muntenegru) - Serbia (500 km)

            După micul dejun pornim spre nord. Prima oprire va fi în Podgorica, capitala Muntenegrului, pentru o plimbare de 2 ore. În parcul național Dormitor oprim pentru a lua un prânz târziu (opțional), apoi ne continuăm drumul spre Serbia. Cină și cazare în zona Cacak – Kragujevac (Serbia).

            Ziua 10 (Luni,  29 iunie 2015): Serbia – Baia Mare (800 km)

            După micul dejun vom porni spre casă. Trecem Dunărea pe la Porțile de Fier, continuăm cu Defileul Dunării. Sosire în Baia Mare în cursul nopții.transport cu autocar modern cu scaune rabatabile și aer condiţionat, cu toate taxele de drum şi parcări incluse;9 nopţi cazare cu mic dejun la pensiuni sau hoteluri de 2-3*;

7 cine ;

vizita la Tirana cu cină la restaurant tradițional în Tirana cu program artistic;

asistenţă turistică pe traseu din partea unui însoțitor de grup din România.


Servicii neincluse:
 asigurare medicală de sănătate și asigurare Storno (obligatorii, dar se pot încheia la orice companie de asigurări), aproximativ 46 lei pe pachet;

biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea (prețurile indicate sunt orientative):

Intrările ca turist în Dubrovnik, Kotor, Cetinje: 1- 3 Euro pe locație;

croazieră pe insula Lokrum în Dubrovnik: 10 Euro;

 

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane, 30 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 

Notă:

La înscriere se achită un avans de minim   30%  , diferența cu minim 21 de zile înainte de plecare.

Ordinea ocupării locurilor în autocar este ordinea achitării avansului.

 


Detalii plecare:
 Arad         10:30

Lukoil iesire spre Timisoara

Alte circuite:

Promoveaza:

facebook

Early Booking

early booking

Abonare newsletter

abonare newsletter
Daca doresti sa aflii primul totul despre ultimele oferte, last minute sau reduceri inscriere-te la newsletter:

Parteneri

booking tez tour

Vremea in statiuni

Mamaia
Varna
Budva
Heraklion
Corfu
Antalya
Barcelona
Hurghada
Tunis
Tenerife