karelly travel

Roma - orasul celor 7 coline

Perioada circuit: 13.10 - 20.10
Destinatie: Roma
Durata: 7 nopti
Masa: Mic dejun
Transport: Autocar

Roma - orasul celor 7 coline


Servicii incluse:
- 3 nopţi cazare cu mic dejun în  Roma hotel Princess 4* sau similar 3*
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Trieste;
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Florenta;
- 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Ravenna;
- 1 noapte cazare cu demipensiune in Maribor
- transport cu autocarul omologat curse externe;
- tur de oras in Roma cu ghid local
- ghid specializat pe parcursul excursiei
- intrarile in orase 


Servicii neincluse:
intrări la obiectivele turistice;
city tax, la receptia hotelului se achita cash o taxa de 1- 6 €/ noapte / pers.
asigurarea medicala;
supliment camera SGl – 190 eur Euro/pers;
asigurarea storno
asigurare daune  copii- 90 eur cu /persoanaDetalii plecare:
Ziua 1
ZIUA 1. Plecare din Timisoara cu autocar omologat curse externe. Tranzitarea Ungariei –Slovenia -Italiei . Sosire in Trieste , un oras din nord-estul Italiei, capitala regiunii Friuli-Venezia Giulia. Cunoscut si ca „perla Adriaticii”, orasul este mic si neobisnuit, cu influente din toate partiel lumii. Adapostit intre muntii Carso si mare, este capitala operetelor si a „bella vita”.Cazare in Trieste , hotel de 3* .
Ziua 2
ZIUA 2. Mic dejun. Tur panoramic Trieste, plecare spre Florenta, orasul Renasterii italiene. In Florenta se viziteaza Biserica Santa Croce, locul in care sunt inmormantati cativa din marii oameni de cultura ai Italiei: Machiavelli, Michelangelo, Ugo, Foscolo, Marconi, Gallileo Gallilei si altii. Aici pot fi admirate picturile lui Giotto si Crucifixul lui Cimabue, precum si ceramica lui Lucca della Robbia. Turul continua cu Piazza della Signoria, locul in care Neptun din mijlocul fantanii sale si Cosimo I de Medici de pe calul sau strajuiesc Palazzo Vecchio si Loggia dei Lanzi. De aici se ajunge repede la Domul din Florenta (Catedrala Santa Maria del Fiore), cu a sa cupola construita de Bruneleschi si pictata de Vasari. Campanilla care se inalta in apropiere e opera lui Giotto, iar Portile Orientale ale Baptiseriului sunt atribuite lui Ghilberti.Cazare la hotel 3* in Florenta.
Ziua 3
ZIUA 3. Mic dejun. Plecam pe traseul  Ponte Vecchio spre Palatul Pitti, ultima resedinta a familiei Medici. In continuare, timp liber pentru vizite la biserica Santa Maria Novella, Galeria Academiei, Galeriile Uffizi, Gradinile Boboli, Mormintele familiei Medici  Plecare spre Pisa. Vizita pe “Campo dei Miracoli” – locul unde se afla Turnul Inclinat, Catedrala si Baptiseriul. Continuarea traseului spre Roma. Cazare la hotel 3*  Roma.
Ziua 4
ZIUA 4 . Mic dejun. Tur de oras “Roma antica” cu ghid local: Forumul Roman, Colosseumul, Arcurile de Triumf, Calea Sacra, Basilica lui Maxentiu si Constantin, Capitoliul, Forumul si Columna lui Traian. Traseul continua prin Piata Venetia cu monumentul Vittoriano - simbol al unitatii  Italiei moderne, Piata Navona, Piata Spaniei, Fontana di Trevi - cel mai frumos monument baroc al Romei, Panteonul. Dupa-masa, timp liber in Roma. Cazare Roma , hotel 3*
Ziua 5
ZIUA 5. Mic dejun. Dimineata, vizitam Statul Vatican, teritoriu de 44 ha, cel mai mic stat din lume. Avand ca suveran pe Papa, el are propriul drapel, bate propria moneda, emite propriile timbre iar garzile sunt inca imbracate in pitoreasca uniforma conceputa de Michelangelo. Muzeul Vatican adaposteste capodopere grecesti si romane: Venus din Cnide, Grupul Laocoon, Apollon din Belvedere, salile Raphael si celebra Capela Sixtina cu bolta decorata de Michelangelo. Vizitam Catedrala San Pietro din piata cu acelasi nume, Bazilica ridicata de Constantin pe locul unde Apostolul Pavel a fost depus dupa martiriul sau din Circul lui Nero. Prima capela la dreapta adaposteste Pieta, extraordinara opera din tinerete a lui Michelangelo, iar deasupra mormantului Sf. Petru, Bernin a conceput gigantul Baldachin, inalt de 29 m. Dupa-masa, timp liber pentru descoperirea “Romei artistice”: Fontana di Trevi, Piata Spaniei, Piata Poporului. Cazare hotel 3*in Roma.
Ziua 6
ZIUA 6.  Mic dejun. Plecare spre Ravenna.Programul prevede o scurta oprire la Assisi, orasul Sfantului Francisc (intemeietorul Ordinului Franciscan), unde vom vizita biserica ce-i poarta numele. Popas la San Marino, unde turul se desfasoara in cetatea medievala de pe muntele Titano, locul in care libertatea a fost cel mai pretuit lucru de-a lungul secolelor. Cazare in hotel 3* in Ravenna.
Ziua 7
ZIUA 7.   Mic dejun. Plecare spre Maribor. Vizitam  Ravenna, “orasul mozaicurilor”, in centrul orasului este Piazza del Popolo, o piata fermecatoare, inconjurata de cladiri istorice, inclusiv de primaria orasului construita initial ca un palat in seolul al XV-lea.Insa cele mai importante atractii turistice din Ravenna sunt mozaicurile si bisericile care le adapostesc.Cazare hotel 3* in Maribor 3* (de vizitat in functie de posibilitate ,Biserica Sfantului Ioan Botezatorul, Grad,Castelul), castelul a fost resedinta unor nobili provinciali de la sfarsitul Evului Mediu. Cladirea detine o scara somptuoasa, cu sculpturi din secolul al XVIII-lea si o sala decorata cu un tavan pictat si cu elemente din stuc, Slomskov trg (Slomsek Square, Kirchenplatz (Piata Bisericii), dupa Biserica Sfantului Ioan Botezatorul, Maribor Cathedral.
Ziua 8
ZIUA 8.  Mic dejun plecare spre Romania. Sosire  in tara in functie de formalitatile vamale.

Alte circuite:

Promoveaza:

facebook

Early Booking

early booking

Abonare newsletter

abonare newsletter
Daca doresti sa aflii primul totul despre ultimele oferte, last minute sau reduceri inscriere-te la newsletter:

Parteneri

booking tez tour

Vremea in statiuni

Mamaia
Varna
Budva
Heraklion
Corfu
Antalya
Barcelona
Hurghada
Tunis
Tenerife