Skipass inclus!
La Plagne – Un vis în alb!

În 1960 a început construirea domeniului schiabil din jurul La Plagne, între Valea Isère şi vârful de peste 3.400 m Dôme de Bellecôte, şi deja un an mai târziu se puteau folosi primele instalaţii pe cablu - între timp s-au format aici "sătuce" dedicate exclusiv sporturilor de iarnă în jurul Plagne Centre. Iniţial arhitectura a fost mai degrabă în direcţia construirii a clădiri înalte şi impersonale pentru ca apoi să se orienteze către mici aşezări cu clădiri de apartamente. Astăzi resortul are mai multe staţiuni, cu diferite faţete astfel veţi găsi aici câte ceva pentru fiecare gust. Aceeaşi afirmaţie este valabilă şi pentru seara, când puteţi încerca specialităţi tipice din Savoia şi apoi vă bucura de viaţa de noapte în baruri şi discoteci. Între staţiuni legătura este stabilită de-a lungul întregii zile până la miezul nopţii de un autobuz gratuit şi în parte de gondole. Farmecul deosebit şi versatilitatea fac din staţiunea franceză o destinaţie predilectă pentru grupuri. Pe cei care vor acţiune şi seară îi aşteaptă cu numeroase baruri, discoteci şi un cazinou. Numeroasele trasee de drumeţii sunt şi ele foarte îndrăgite şi o alternativă pentru schi. Atât grupurile de turişti cât şi cei care călătoresc în doi sunt bineveniţi la relaxare, cu diversele oferte de SPA.

Când ziua se apropie de sfârşit - anumite activităţi abia acum încep! Pentru distracţie după schi nu vă vor lipsi posibilităţile în La Plagne: diverse baruri şi discoteci diferite vă aşteptă la un pahar, un dans sau un flirt. Îndrăgit punct de întâlnire în Belle Plagne sunt "Cheyenne" sau "La Tête Inn". Şi "Spitting Feathers Ski Bar" în Plagne Bellecote cu proprietar englez este foarte îndrăgit datorită transmisiilor sportive şi extinselor Happy Hour. Autocarul circulă între staţii până la 12 noaptea şi este gratuit. Dacă preferaţi ceva mai liniştit nu pierdeţi ocazia de a încerca gastronomia excelentă a restaurantelor - specialităţi locale veţi găsi însă şi la refugiile de la staţiile instalaţiilor pe cablu. Autobuzul între staţii circula până la ora unu noaptea şi este gratuit!Şi de-a lungul zilei puteţi alege din multe oferte pentru un program diversificat de agrement: zbor cu elicopterul, căţărări pe gheaţă pe perete artificial sau pe cascadele îngheţate, o călătorie razantă cu snowscooter-ul sau bob pe pistele olimpice (Olimpiada din 1992), care se află în La Plagne, fantazia dvs. nu are limite! Şi activităţi mai liniştite cum ar fi plimbări pe zăpadă şi drumeţii, patinaj, sau o plimbare de relaxare cu sania trasă de cai sunt aici posibile fără probleme.

Cu skipass-ul "Domaine La Plagne" aveţi acces la 135 de pârtii cu peste 225 kilometri şi 74 instalaţii pe cablu între 1.207 şi 3.167 m altitudine, cu legături excelente. Aici se termină toate coborârile importante de pe cele 4 vârfuri principale Roche de Mio (2700 m), La Grande Rochette (2505 m), Les Verdons (2500 m) şi Le Biolley (2350 m), în largul semicerc al căldării La Plagne. Astfel accesul de oriunde la la domeniul schiabil este foarte comod! Pe lângă coborârile line pentru începători care vă stau la dispoziţie la toate staţiile - în special cele fără vegetaţie de la Belle Plagne sunt ideale pentru primele alunecări. În centrul La Plagne accesul la domeniul schiabil a fost modificat: s-au creat o zonă pentru începători şi o nouă pârtie verde iar telescaunul de 4 locuri "Bécoin" a fost înlocuit cu un telescaun de 6 locuri, rapid şi decuplabil. Parcurile de zăpadă cu halfpipe, boardercross și diverse opțiuni extra completează oferta cuprinzătoare. La Plagne are chiar și cea mai lungă pârtie de distracție din Europa! O delicatesă pentru fanii Off-Piste v-o promit nenumăratele domenii de zăpadă adâncă. În schimb la "Face Nord", versantul nordic al gheţarului Bellecôte îi aşteaptă o adevărată provocare chiar şi pe cei cu multă experienţă în free-ride - nu se recomandă o coborâre fără ghid. Prin extinderea skipass-ului la "Paradiski Illimité" (vezi regiunea de schi) vă stau la dispoziţie zilnic toţi cei 425 km de pârtii ai Les Arcs şi La Plagne, cu legături exemplare datorită modernei cabine "Vanoise Express"! Din 16.12.2017 până pe 20.04.2018 skipass-ul "Domaine La Plagne" valabil 3+ zile poate fi folosit 1 zi şi pentru regiunea "Paradiski Illimité". Mai mult, cu skipass-ul "Paradiski Illimité" de la 6 zile, puteţi profita de multe alte beneficii, de exemplu puteţi schia în după-amiaza sosirii, o intrarea gratuită la peştera de gheaţă de la Village Igloo Arc 2000 şi multe altele (vezi detalii la destinaţie).

Zona din jurul La Plagne se mândreşte cu cca. 80 km dedicaţi schiului fond, din acestea fac parte şi multe circuite în fiecare din localităţi, ideale pentru începători. Pentru cei în formă bună recomandăm în mod deosebit pârtia Champagny-le-Haut la Centru Nordic, cu grad de dificultate uşor şi mediu şi cu vedere de vis asupra Grand Casse în Parcul Naţional de la La Vanoise - cu autobuzul ajungeţi aici foarte comod. Învecinatul Les Arcs vă aşteaptă cu 15 km de trasee, printre care şi două de câte 5 km la altitudine la Les Arcs 1800 şi Les Arcs 2000.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Résidence Licorne, La Plagne, Franta

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta